15 marca 2013
PRZEPIS NA PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ- SERDECZNIE POLECAMY :)
PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ
Składniki na farsz:
- 0,5 kg kaszy gryczanej
- 30 dag boczku wędzonego
- 3 duże cebule
- kostka mięsna
- sól
- pieprz
- maga
Wykonanie:
Parzoną kaszę dodajemy na upieczony wcześniej boczek z cebulką i dusimy dodając przyprawy. Następnie powstały farsz mielimy w maszynce.
Składniki na ciasto:
- 1 kg mąki
- 1 jajko
- 3 łyżki oleju
- szczypta soli
- 0,5 l gorącej wody.
Wykonanie:
Łączymy podane składniki, wyrabiamy. Następnie powstałe ciasto wałkujemy.
Życzymy smacznego! :)
Metryczka
Wytworzono: | 2021-03-02 09:56:17 | przez: |
---|---|---|
Opublikowano: | 2013-03-15 00:00:00 | przez: |
Podmiot udostępniający: | Środowiskowy Dom Samopomocy w Żegocinie | |
Odwiedziny: | 220 |
Rejestr zmian
- Brak wpisów.