4 lipca 2008
ROBIENIE PRZETWORÓW
Jak w wielu domach tak i w naszym, latem - gdy nastaje czas zbiorów warzyw i owoców, kuchnia jest miejscem gdzie dużo się dzieje. W ostatnich dniach uczestnicy wraz z terapeutą, który pomagał i nadzorował prace zrobili wiele przetworów m.in. smakowite dżemy z truskawek. Inne samodzielne zebrane owoce - porzeczki i maliny - zostały zamrożone, by potem przygotować z nich kompoty.
Domownicy świetnie radzili sobie z pasteryzacją ogórków, zrobili również sałatkę warzywną do słoików. Rąk do pracy nie brakowało, wszyscy bardzo się angażowali i pomagali w pracy. Dzięki temu mamy własne przetwory, które zimą będą przypominać nam smaki lata.
Domownicy świetnie radzili sobie z pasteryzacją ogórków, zrobili również sałatkę warzywną do słoików. Rąk do pracy nie brakowało, wszyscy bardzo się angażowali i pomagali w pracy. Dzięki temu mamy własne przetwory, które zimą będą przypominać nam smaki lata.
Galeria zdjęć
Metryczka
Wytworzono: | 2021-03-01 12:32:59 | przez: |
---|---|---|
Opublikowano: | 2008-07-04 00:00:00 | przez: |
Podmiot udostępniający: | Środowiskowy Dom Samopomocy w Żegocinie | |
Odwiedziny: | 242 |
Rejestr zmian
- Brak wpisów.